torsdag 8. januar 2009

Objektiv journalistikk

Den siste tiden har nyhetssak nr 1 vært midtøsten-konflikten som igjen har utartet seg i krigshandlinger. Jeg har ikke tenkt til å hverken angripe eller forsvare noen av sidene i konflikten, men heller den informasjonen som når ut om krigen og følgene den har her i landet.

Mediene viser støtt og stadig bilder av skadde palestinske barn, nok til å sjokkere alle og enhver. Alikevel er det ikke enkeltlidelsene dette handler om, de historiene finnes på begge sider av grensen. Hamas sikter på sivile mål, men hitill har jeg kun sett én 20 sekunders snutt ifra dette, da en rakett nesten traff et av våre nyhetsteam i Israel. Dette tyder om svært lite objektiv nyhetsdekning. I tillegg er vår eneste ordentlige kilde til informasjon innenfra Gaza en representant for partiet Rødt, Mads Gilbert. En mann som uttrykte seg slik på direkte spørsmål om han støttet terrorangrep på USA
"Terror er et dårlig våpen, men svaret er ja, innenfor den konteksten jeg har nevnt."


Altså en person som støtter terrorisme og hans partikollega. Begge er utvilsomt motstandere av Israel hvilket kommer tydelig frem i nyhetssendingene. Og hva er resultatet av slik hatspredning? Jo de største opptøyene i Oslo siden 80-tallet.

Jeg forstår ikke hvordan mennesker som ønsker fred og frihet i hjemlandet kan tro de oppnår det med å skape uro i Oslo's gater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar