onsdag 4. mars 2009

Tilslørt Regjering

Hijab-saken har vært tydelig i den siste tiden, siden pressemeldingen om at hijab blir tillat i politiet ble sluppet, helt til "forslaget" ble trukket.

Angivelig ble pressemeldingen lekket ved en tabbe av statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik i Justisdepartementet. (Noe hverken Storberget eller Stoltenberg har nektet for, hvilket flere mener ar ført til å stille to unge AP-politikere i et dårlig lys. Forslaget skal ha blitt reist av Justisminister Storberget, og både han selv og Statsminister Stoltenberg har sagt at de ikke hadde konkludert i saken ennå.

VG har i dag funnet frem til dokumenter fra regjeringskonferansen 29 Januar. Hvor Storberget bad om at følgende vedtak skulle fattes:

«Spørsmålet om bruk av religiøse hodeplagg er et prinsipielt spørsmål. Etter å ha mottatt Politidirektoratets vurdering, er det besluttet at politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøst hodeplagg sammen med politiuniformen. Endringen vil bli gjennomført i nær kontakt med Politidirektoratet og berørte departementer.»

Ord for ord hva som stod i pressemeldingen 4 Februar, men likevel benektet Statsministeren å ha konkludert i saken helt frem til i dag.

De har mislykkes i å tilsløre polititjenestekvinner, men lykkes i å tilsløre regjeringen med løgn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar